Portal E-izvori

Subscribe to Portal E-izvori feed
Updated: 3 hours 48 min ago

InCites – otvoren pristup za Sveučilište u Zagrebu

Mon, 07/02/2018 - 14:32

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je za Sveučilište u Zagrebu otvoren pristup na InCites, bibliometrijski alat tvrtke Clarivate Analytics.

 

InCites omogućava kvalitetno praćenje i analizu znanstvene produktivnosti na svim razinama znanstveno-istraživačke djelatnosti, od institucije do pojedinih znanstvenika i istraživača, časopisa, znanstvenog područja/discipline te omogućava usporedbu s drugim znanstvenim organizacijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

InCites je nakon registracije/unosa korisničkih podataka dostupan kao integrirana platforma u okviru Web of Science.

Post InCites – otvoren pristup za Sveučilište u Zagrebu je prvi puta viđen na .

SciFinder – otvoren pristup za Sveučilište u Zagrebu

Mon, 07/02/2018 - 14:31

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je za Sveučilište u Zagrebu otvoren pristup na SciFinder u izdanju Chemical Abstracts Service (CAS), ogranak američkog društva za kemiju American Chemical Society (ACS).

 

SciFinder je platforma koja omogućava pregled relevantne literature s područja kemije, biokemije, kemijskog inženjerstva i drugih srodnih znanstvenih područja i disciplina, a sadrži i opsežan popis kemijskih tvari, reakcija i spojeva.

 

Uvjet pristupa je registracija korisnika, a nakon registracije prijava se traži svaki put kada pristupate bazi. Upute za registraciju pronađite ovdje, a registrirati se možete ovdje.

(napomena: prilikom registracije obavezno upišite službenu e-mail adresu s domenom svoje matične ustanove)

 

 

 

Post SciFinder – otvoren pristup za Sveučilište u Zagrebu je prvi puta viđen na .

Otvoren pristup – APS Journals

Wed, 06/27/2018 - 08:38

Poštovani,

 

otvoren je pristup na zbirku časopisa APS Journals za Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci, Institut “Ruđer Bošković”,  Institut za fiziku  i Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada.

 

Ova zbirka izdavača American Physical Society (APS) sadrži znanstvene časopise koji uz iznimno stroge kriterije i međunarodnu recenziju objavljuju radove vrhunske kvalitete i najznačajnije rezultate istraživanja u širokom spektru temeljnih i interdisciplinarnih istraživanja u fizici.

 

American Physical Society (APS) je neprofitna organizacija osnovana 1899. godine koja se bavi unapređivanjem, promocijom i distribucijom relevantnih istraživanja s područja fizike putem svojih istaknutih znanstvenih časopisa, znanstvenih skupova, obrazovnih programa i mnogih međunarodnih aktivnosti te predstavlja više od 53.000 članova diljem svijeta.

 

U slučaju problema s pristupom, obratite nam se na baze@nsk.hr.

Post Otvoren pristup – APS Journals je prvi puta viđen na .

Raspored edukacijskih radionica o elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija 2018.

Tue, 06/19/2018 - 14:27

Poštovani,

 

edukacijske radionice koje se održavaju u elektroničkoj učionici na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u lipnju su rezervirane za nastavno osoblje HVU „Dr. Franjo Tuđman“.

 

U srpnju je predviđena samo jedna edukacijska radionica i to:

„Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti“ u srijedu, 4.7.2018. od 13:30 do 15:00 sati u elektroničkoj učionici.

Prijaviti se možete ovdje.

 

Novi ciklus edukacijskih radionica u NSK započet će ponovno u studenom 2018. godine, te će tada biti objavljen i novi raspored održavanja radionica.

 

Vidimo se na jesen!

 

 

 

Dana 25.05.2018. na snagu su stupile odredbe Opće uredbe o zaštiti podataka. Kao i do sada, i ubuduće bismo željeli ostati s Vama u kontaktu vezano za radionice u sklopu projekta e-Izvori. Kako smo dužni prikupljati osobne podatke o svakom sudioniku radionica i iste slati na uvid u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava potreban nam je Vaš pristanak.

 

Svoju suglasnost molimo potvrdite elektronskim potpisom ove Privole (elektronskim potpisom se smatra klik na oznaku PRISTAJEM u Privoli) nakon čega ćete moći nastaviti s ispunjavanjem prijavnog obrasca.

 

Zahvaljujemo što ste nam dosad svojom suglasnošću pomagali u izvršenju navedenih aktivnosti.

Post Raspored edukacijskih radionica o elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija 2018. je prvi puta viđen na .

Održana radionica edukacije korisnika na Veleučilištu u Požegi

Mon, 05/07/2018 - 13:12

Djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu su 4. svibnja 2018. godine prvi put posjetile Veleučilište u Požegi i njihovu knjižničarku Antoniju Marinclin.

 

U okviru projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija – e-Izvori koji se ostvaruje u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, članice tima za edukaciju Maja Čulić i Ivona Milovanović održale su radionicu Elektronički izvori znanstvenih i stručnih informacija za znanstveno-nastavno i suradničko osoblje Veleučilišta u Požegi.

 

Post Održana radionica edukacije korisnika na Veleučilištu u Požegi je prvi puta viđen na .

Održane radionice edukacije korisnika na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu

Fri, 05/04/2018 - 11:20

U ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine, djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu posjetile su Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku i njihovu knjižničarku Jasnu Ažman.

 

U okviru projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija – e-Izvori koji se ostvaruje u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, projektni tim za edukaciju u čijem su sastavu Mira Bačić i Ivona Milovanović te Goranka Mitrović i Ivana Čadovska, održao je radionice za znanstveno-nastavno i suradničko osoblje Fakulteta: Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti i Elektronički izvori znanstvenih i stručnih informacija.

 

Ovim putem se posebno zahvaljujemo prodekanu za nastavu prof. dr. sc. Željku Ivandiću i njegovim suradnicima na angažmanu i gostoprimstvu. Veseli nas buduća suradnja Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

 

 

Post Održane radionice edukacije korisnika na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu je prvi puta viđen na .

Otvoren pristup – Karger eJournal Collection

Tue, 04/24/2018 - 15:13

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je švicarski izdavač Karger Publishers za Sveučilište u Zagrebu otvorio pristup na svoju zbirku časopisa Karger eJournal Collection.

 

Zbirka sadrži više od 100 naslova časopisa od kojih je 25 naslova u otvorenom pristupu, a pokrivaju područje biomedicine. Dostupan je sadržaj od 1998. – 2018. godine.

 

Pristup traje do 31.12.2018.

Post Otvoren pristup – Karger eJournal Collection je prvi puta viđen na .

Održana radionica edukacije korisnika na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu

Fri, 04/13/2018 - 13:47

U ponedjeljak, 9. travnja 2018. godine, djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu posjetile su prvi put Geotehnički fakultet u Varaždinu i voditeljicu knjižnice Ivančicu Rosner. U okviru projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija – e-Izvori koji se ostvaruje u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, članice projektnog tima za edukaciju u čijem su sastavu Mira Bačić i Dolores Vrbanić, održale su radionicu Elektronički izvori znanstvenih i stručnih informacija za znanstveno-nastavno i suradničko osoblje Fakulteta.

 

Post Održana radionica edukacije korisnika na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu je prvi puta viđen na .

Senat Sveučilišta u Zagrebu – Odluka o raspodjeli sredstava

Fri, 04/13/2018 - 13:28

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je na 12. sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj 10. travnja 2018. donesena Odluka o raspodjeli sredstava za namjensko institucijsko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu u 2018. godini.

 

Ukupna sredstva koja će se izdvojiti za zajedničku nabavu inozemnih časopisa i baza podataka iznose 3.635.603,42 kn.

 

Baze podataka i izdavači od kojih će Sveučilište u Zagrebu za svoje sastavnice nabavljati baze podataka su sljedeći: Wiley, ProQuest Dissertations & Theses, Academic Vide Online (Alexander Street), IEL/IEEE, British Medical Journals (British Medical Journal Group), Oxford Journals (Oxford University Press), Karger eJournal Collection, InCites (Clarivate Analytics), De Gruyter, ATLA Religion Database i ATLASerials Religion Collection, SciFinder (Chemical Abstracts Service – CAS; American Chemical Society).

 

Post Senat Sveučilišta u Zagrebu – Odluka o raspodjeli sredstava je prvi puta viđen na .

SpringerJournals – provjera pristupa

Thu, 04/05/2018 - 11:31

Poštovani,

 

primili smo obavijest od izdavača Springer Nature da su otklonjeni svi tehnički problemi s pristupom na platformu SpringerLink.

 

Molimo vas da najkasnije do utorka, 10. travnja 2018., provjerite pristup na Springer časopise iz svoje ustanove i javite nam eventualne probleme na baze@nsk.hr kako bismo mogli u kratkom vremenskom roku reagirati kod izdavača.

 

Zahvaljujemo na suradnji!

Post SpringerJournals – provjera pristupa je prvi puta viđen na .

Webinar – Web of Science

Thu, 04/05/2018 - 10:28

Poštovani,

 

pozivamo vas da se u srijedu, 11. travnja 2018., pridružite webinaru na kojemu ćete saznati nove informacije o ažuriranoj platformi Web of Science.

 

Webinar će održati Jean-Francois Desvignes iz tvrtke Clarivate Analytics, a detalje o webinaru i prijavi na isti možete pronaći ovdje.

Post Webinar – Web of Science je prvi puta viđen na .