Portal E-izvori

Subscribe to Portal E-izvori feed
Updated: 6 hours 9 min ago

OvidSP platforma – postavke internetskog preglednika

Thu, 07/26/2018 - 10:05

Poštovani,

 

primili smo obavijest od tvrtke Wolters Kluwer o novim postavkama koje je potrebno podesiti u vašem internetskom pregledniku kako biste mogli koristiti platformu OvidSP bez poteškoća.

 

Upute za podešavanje preuzmite ovdje.

 

Post OvidSP platforma – postavke internetskog preglednika je prvi puta viđen na .

Statistike korištenja baza podataka u 2016. i 2017. godini

Tue, 07/24/2018 - 09:03

Poštovani,

 

objavljene su statistike korištenja pretplaćenih baza podataka u nacionalnoj licenci i na nacionalnoj razini za 2016. i 2017. godinu, a pregledati ih možete ovdje.

 

Post Statistike korištenja baza podataka u 2016. i 2017. godini je prvi puta viđen na .

Otvoren pristup na Project Muse: Basic Research Collection

Tue, 07/24/2018 - 09:02

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvoren pristup na zbirku Basic Research Collection u okviru baze podataka Project Muse.

 

Basic Research Collection je interdisciplinarna zbirka koja se sastoji od 230 znanstvenih časopisa koji pokrivaju područje društvenih i humanističkih znanosti.

 

Popis dostupnih časopisa u zbirci možete preuzeti ovdje kao i u samom opisu baze, a pristup zbirci će biti otvoren do 31.12.2018.

 

U slučaju problema s pristupom, obratite nam se na baze@nsk.hr.

Post Otvoren pristup na Project Muse: Basic Research Collection je prvi puta viđen na .

EBSCOhost

Mon, 07/23/2018 - 14:28

Napomena: u 2017. godini EBSCO je usklađivao statističke izvještaje s COUNTER Code of Practice. Iz tih razloga podaci za 2017. godinu zbog promjene načina pobiranja podataka nisu u potpunosti usporedivi s 2016. godinom.

// //

Post EBSCOhost je prvi puta viđen na .

IOPscience extra

Mon, 07/23/2018 - 14:11
//

Post IOPscience extra je prvi puta viđen na .

JSTOR

Mon, 07/23/2018 - 14:07
//

Post JSTOR je prvi puta viđen na .

MathSciNet

Mon, 07/23/2018 - 13:38
//

Post MathSciNet je prvi puta viđen na .

Nature

Mon, 07/23/2018 - 13:34
//

Post Nature je prvi puta viđen na .

InCites – otvoren pristup za Sveučilište u Zagrebu

Mon, 07/02/2018 - 14:32

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je za Sveučilište u Zagrebu otvoren pristup na InCites, bibliometrijski alat tvrtke Clarivate Analytics.

 

InCites omogućava kvalitetno praćenje i analizu znanstvene produktivnosti na svim razinama znanstveno-istraživačke djelatnosti, od institucije do pojedinih znanstvenika i istraživača, časopisa, znanstvenog područja/discipline te omogućava usporedbu s drugim znanstvenim organizacijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

InCites je nakon registracije/unosa korisničkih podataka dostupan kao integrirana platforma u okviru Web of Science.

Post InCites – otvoren pristup za Sveučilište u Zagrebu je prvi puta viđen na .

SciFinder – otvoren pristup za Sveučilište u Zagrebu

Mon, 07/02/2018 - 14:31

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je za Sveučilište u Zagrebu otvoren pristup na SciFinder u izdanju Chemical Abstracts Service (CAS), ogranak američkog društva za kemiju American Chemical Society (ACS).

 

SciFinder je platforma koja omogućava pregled relevantne literature s područja kemije, biokemije, kemijskog inženjerstva i drugih srodnih znanstvenih područja i disciplina, a sadrži i opsežan popis kemijskih tvari, reakcija i spojeva.

 

Uvjet pristupa je registracija korisnika, a nakon registracije prijava se traži svaki put kada pristupate bazi. Upute za registraciju pronađite ovdje, a registrirati se možete ovdje.

(napomena: prilikom registracije obavezno upišite službenu e-mail adresu s domenom svoje matične ustanove)

 

 

 

Post SciFinder – otvoren pristup za Sveučilište u Zagrebu je prvi puta viđen na .

Otvoren pristup – APS Journals

Wed, 06/27/2018 - 08:38

Poštovani,

 

otvoren je pristup na zbirku časopisa APS Journals za Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci, Institut “Ruđer Bošković”,  Institut za fiziku  i Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada.

 

Ova zbirka izdavača American Physical Society (APS) sadrži znanstvene časopise koji uz iznimno stroge kriterije i međunarodnu recenziju objavljuju radove vrhunske kvalitete i najznačajnije rezultate istraživanja u širokom spektru temeljnih i interdisciplinarnih istraživanja u fizici.

 

American Physical Society (APS) je neprofitna organizacija osnovana 1899. godine koja se bavi unapređivanjem, promocijom i distribucijom relevantnih istraživanja s područja fizike putem svojih istaknutih znanstvenih časopisa, znanstvenih skupova, obrazovnih programa i mnogih međunarodnih aktivnosti te predstavlja više od 53.000 članova diljem svijeta.

 

U slučaju problema s pristupom, obratite nam se na baze@nsk.hr.

Post Otvoren pristup – APS Journals je prvi puta viđen na .

Raspored edukacijskih radionica o elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija 2018.

Tue, 06/19/2018 - 14:27

Poštovani,

 

edukacijske radionice koje se održavaju u elektroničkoj učionici na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u lipnju su rezervirane za nastavno osoblje HVU „Dr. Franjo Tuđman“.

 

U srpnju je predviđena samo jedna edukacijska radionica i to:

„Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti“ u srijedu, 4.7.2018. od 13:30 do 15:00 sati u elektroničkoj učionici.

Prijaviti se možete ovdje.

 

Novi ciklus edukacijskih radionica u NSK započet će ponovno u studenom 2018. godine, te će tada biti objavljen i novi raspored održavanja radionica.

 

Vidimo se na jesen!

 

 

 

Dana 25.05.2018. na snagu su stupile odredbe Opće uredbe o zaštiti podataka. Kao i do sada, i ubuduće bismo željeli ostati s Vama u kontaktu vezano za radionice u sklopu projekta e-Izvori. Kako smo dužni prikupljati osobne podatke o svakom sudioniku radionica i iste slati na uvid u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava potreban nam je Vaš pristanak.

 

Svoju suglasnost molimo potvrdite elektronskim potpisom ove Privole (elektronskim potpisom se smatra klik na oznaku PRISTAJEM u Privoli) nakon čega ćete moći nastaviti s ispunjavanjem prijavnog obrasca.

 

Zahvaljujemo što ste nam dosad svojom suglasnošću pomagali u izvršenju navedenih aktivnosti.

Post Raspored edukacijskih radionica o elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija 2018. je prvi puta viđen na .